Kireçlenme, kemiklerin ucunda yer yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye mebdelayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. üste çetin sıklet üstlenmek gibi güçlü fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da çizgi nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve mebdeinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani gür su tüketin. Deniz, eklemlere dayanak esenlar. Bu yüzden her ruz en azca 8 boduç su içmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi etkili kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve ürün tüketin. Kemik esenlığı için, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti etkili olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın kurumı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını gözlemek için kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla gönç olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çkamer için. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu için, kemiklere dayanak olabilir. üste kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şemekkinliğe de dobra gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak için yemeniz gerekenler; Yapılan fasılaştırmalara bakılırsa ürün ve sebze itibarıyla gönç beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin aktif bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.